Vlada Stamenkovic liderliğindeki NASA JPL bilimcileri tarafından yapılan bir çalışmada, Mars yüzeyi yakınlarındaki tuzlu suyun, oksijen soluyan mikropların, hatta süngerler gibi...
Konuşulan dilin, renk ve zaman algısında değişimler yarattığını geçmiş çalışmalardan biliyoruz. Yapılan yeni bir araştırma, konuşulan dilin doğru-yanlış algısında da rol aldığını ortaya koydu.
Türkçe'de "bilinçli farkındalık" olarak ifade edilen "mindfulness" hali, kişinin içerisinde bulunduğu ana, çok fazla duygu ve düşünce olmadan odaklanabilmesi şeklinde tanımlanıyor.
Anılarımızın, beyinde dağınık halde bulunan nöronlardan oluşan bir dizi veya bir desen tarafından kodlandığı düşünülüyordu. Bu nöronlar dizisine veya desenine “engram” adı veriliyordu.
İnsan dili, soyut ve somut her şeyi anlatmamıza imkân tanıyor, sosyal canlılar olarak dil vasıtasıyla iletişim kurabiliyor ve toplu halde yaşayabiliyor.
Yeni Dünya olarak anılan Amerika kıtasının Avrupalılarca keşfinden, Ay’a ilk ayak basılan ana kadar, merak ve yeniliğe duyulan istek, bilim için en büyük motivasyon kaynağı olarak görülebilir.
Dortmouth’da yapılan bir çalışmaya göre, beynimizin, uyarıcılara verdiği sinirsel tepki, yakın arkadaşlarımızınki ile büyük oranda benzerlik gösteriyor ve bu benzerlikler arkada...
Psychological Science'da yayımlanan araştırmaya göre, dünya dilleri; dil tümelleri ya da diller arası genellemeler de denen çok sayıda benzerlik barındırıyor.
İnsanların, konuşmak gibi karmaşık becerileri nasıl öğrendiğine, ötücü kuşların incelenmesi ile ışık tutulabilir. Kuşlar ve insanlar, ses öğreniminde benzer bir davranış sergili...
Bağış Yap, Destek Ol!
Projelerimizde bize destek olmak istersen
Patreon üzerinden aylık veya tek seferlik
bağışta bulunabilirsin.