Boğaziçi Üniversitesi - Çevirmen/Yazar
1.Balon Balığı Halkaları
Resimde gördüğünüz insanlar ya da "uzaylılar" tarafından oluşturulmuş bir şekil değil. Bu özenle hazırlanmış şekil 12 santimetre uzunluğunda bir balon balığı tarafından yapılmış. Balon balığının bu şekli hazırlamasındaki amaç ise çiftleşmek için eş bulabilmek, yani balon balığı bu sanat eserini bulmak istediği eşi için yaratmış.
2.Şayak sineğinin mücevheri
Doğal koşullarında yaşayan Şayak Sineği larvalarını koruyucu bir tüp ile kaplarlar. Bu tüpü oluştururken de etraftaki odun parçalarını, balık kemiği kalıntılarını ve kum teneciklerini kullanırlar. Fakat Fransız sanatçı Hubert Duprat ‘un sahip olduğu resimdeki larvayı oluşturması için Şayak Sineği’nin ortamına altın, opal, turkuaz ve diğer değerli taşlar konulmuş ve bu değişik mücevheri oluşturmasına fırsat verilmiş.
3.Örümcek Ağı Ağacı
Resimdeki görüntü size korku filmlerini anımsatabilir. Fakat bu görüntü gerçek ve Pakistan’da 2010 yılında çekilmiş. Pakistanda ağaçlara yuvalanan milyonlarca örümcek ağaçların dışını ağlarıyla kaplayarak koloniler oluşturmuşlar.
4.Yaprak Kıvıran Örümcek
Avustralyalı yaprak kesici örümcek ( Phonognatha graeffei ) yaprağı kıvırıp içini ipek ile doldurarak kendisine bir oyuk oluşturuyor ve bu oyukta sıradaki avını bekliyor. Avı yeterince yaklaşınca burayı bir saldırma mevzisi olarak kullanıyor.
5.Gizemli Örümcek Kulesi
İlk defa Gürcistan Tech mezunu Troy Alexander tarafından keşfedilen bu acayip yapı halen gizemini koruyor. Bu gizemli yapı üzerine yeni yapılan çalışmada, araştırmacılar bunun bir örümcek yumurtası koruma kesesi olduğunu keşfettiler fakat hala bunu hangi örümceğin yaptığı bilinmiyor.
6.Yaban Arısının Hapishaneleri
Sphecildae ya da Crabronidae familyalarına mensup yaban arıları böcek dünyasının Batman’leri olarak adlandırılıyorlar. Yaban arıları yemek için yakaladıkları örümcekler için resimdeki hapishaneleri çamur ve kil ile oluşturup örümcekleri bu hapishanelere koyuyorlar.
7.Avustralya’nın Kuzey Bölgelerinden Karınca Yuvası
Resimde gördüğünüz karınca yuvası alışık olduklarımızdan biraz faklı ve karınca dayanışmasının en güzel örneklerinden bir tanesi. Dokuyucu ya da yeşil karıncalar bu değişik yuvayı oluşturabilmek için dökülmüş yaprakları ve larvalardan topladıkları ipeği kullanıyorlar.
Kaynak ve İleri Okuma
Etiket
Projelerimizde bize destek olmak ister misiniz?
Dilediğiniz miktarda aylık veya tek seferlik bağış yapabilirsiniz.
Destek Ol
Yorum Yap (0)
Bunlar da İlginizi Çekebilir
28 Eylül 2015
Atasal Geçmiş Parmak İzi İle Saptanabilir
28 Ocak 2017
Cinsel Dimorfizmin Son Derece Etkileyici 9 Örneği
01 Eylül 2015
İnsan Vücudunun Evrimi Dört Aşamadan Geçti
24 Kasım 2014
Kan Damarları Işığı "Gördüklerinde" Rahatlıyorlar