G noktası, vajinanın oldukça erojen (cinsel istek uyandıran) bir bölgesi olarak tanımlanıyor ve uyarıldığında güçlü bir cinsel isteğe ve orgazma sebep olabiliyor.

Her ne kadar 17. yüzyıldan beri vajinal orgazma dair bir kavram olarak konuşulsa da, G noktası kavramı aslında 1980'lere kadar ciddi bir biçimde ele alınmadı. Kavram, 1940'larda bazı kadınların hassas bölgelerine dair bir belirlemeyi içeren çalışmalar yürüten Alman jinekolog Ernst Gräfenberg tarafından literatüre katılmıştır.

Ancak bazı kadınlar G noktası uyarılmasıyla orgazm olabilirken, bazılarının da bu uyarılmayı oldukça rahatsız edici bulmasından kaynaklı olarak G noktasının ne olduğuna dair süren tartışmalar herhangi bir uzlaşıyı beraberinde getirmedi.

G noktası Nerededir?

G noktası, vajinanın ön duvarında bulunur ve vajina açıklığının yaklaşık 5-8 cm yukarısındadır. Eğer bir kadın sırt üstü uzanır ve başka birisi bir ya da iki parmağını vajina açıklığından içeri sokarsa, üretra etrafındaki üretral spanç isimli doku şişmeye başlayacaktır. Şişen bu bölge G noktasıdır. Bu dokunuş başlangıçta kadında idrar atma isteği uyandırabilir, fakat birkaç saniyenin ardından bu dokunuş zevk vermeye başlayabilir. Ancak bazı kadınlar için bu uyarılma, dokunuş ne kadar sürerse sürsün rahatsız edici olabilir.

g-noktasi-gercekten-var-mi-1
Görsel: Allure Medical Spa / Çeviri:BilimFili

G noktası Orgazmı ve Kadın Boşalması

G-noktası orgazmından kaynaklanan fizyolojik tepkiler, klitoral orgazmlarda görülenlerden farklıdır. Klitoral orgazmlar sırasında, vajina ucu (açıklığın üzerinde) dışarıya çıkar, buna karşın G noktası orgazmlarında ise rahim boyu vajina içerisine doğru çekilir.
Seksüel istek ya da etkileşim sırasında kadınların neredeyse %50'si üretralarından çeşitli türde sıvılar atarlar. Yapılan araştırmalar genellikle üç tür sıvının üretildiğini ortaya koyuyor: idrar, seyreltik idrar (fışkırma şeklinde) ve kadın ejakülatı (kadın boşalması). Bazı kadınlar bu sıvıları cinsel birleşme ya da uyarılma anında dışarıya atabilirken, bu sıvılar çoğunlukla orgazm anında, özellikle de G noktası orgazmı yoluyla dışarıya atılır. Peki bu sıvılar arasındaki fark nedir?

Cinsel birleşmenin gerçekleştiği sırada atılan idrar, genellikle idrar torbasının baskılanmasından kaynaklı kontrolsüz olarak atılır. Bazı kadınlar cinsel birleşme olmadan da örneğin hapşırma, öksürme ya da gülme gibi anlarda da sızıntı yaşayabilirler.

Fışkırma şeklindeki idrar ise orgazm sırasında atılan öz gibi bir tür idrar sızıntısıdır. Ancak bu durum, kadın orgazmı sırasında idrar torbası etrafındaki kasların güçlü bir şekilde gerilmesiyle ortaya çıkar.

Kadın ejakülatı, genellikle G noktası orgazmlarıyla beraber anılır ve biraz daha farklı bir maddedir. Kadınlar bu sıvının, orgazm sırasında üretilen bir çay kaşığı hacimde sulandırılmış yağsız süte benzediğini söylüyorlar. Dişi ejakülatının içeriği kimyasal olarak analiz edilmiş ve erkek prostatından kaynaklanan salgıya benzediği bulgusuna ulaşılmıştır. Bu durum da bu boşalmanın kadın prostatı (Skene bezleri) olarak bilinen bezler tarafından üretildiği şüphelerine yer vermiştir.

G noktası Ne Olabilir?

G noktası ayrı bir vücut parçası değildir, ancak G noktasının ne olduğuna ve nasıl orgazm oluşturabildiğine dair bu alandaki araştırmalarda bir uzlaşı sağlanmış değil. Öte yandan G noktası; klitoris, üretra ve vajinanın birleştiği yer olan klitoüretrovajinal birleşimde yer alıyor. Bu birleşimde ise uyarıldığında zevk hisleri üretebilen çeşitli yapılar bulunur ve G noktası bir ya da birden fazla yapının aynı anda uyarılmasıyla oluşan hissin bir yansıması olabilir. Burada G noktası orgazmına sebep olan en şüpheli iki yapı ise kadın prostatı ve klitoristir.

Kadın prostatı üretra etrafında yastık görevi gören bir doku olan üretral spançta bulunur. Üretral spanç ve kadın prostatı, oldukça fazla sinir bulundurur, bu durum da hassasiyetlerine dair bir açıklama getirebilir.

Klitoris ise gözle görünenden (dışarıya doğru çıkıntı göstermesinden kaynaklı gözümüzle görebiliriz) çok daha fazlasıdır. Üretra ve vajinanın temas ettiği yerin dışında olarak, klitoris bir şekilde üretrayı çevreler. G noktasının mekanik uyarımı aslında klitorisin bu iç kısmının uyarılması olabilir.

Peki, O Halde G noktası Gerçek mi; Yoksa Bir Efsane mi?

Şüphesiz ki bazı kadınlarda G noktası bulunuyor. Ancak bütün kadınlar G noktası uyarımını zevkli bulmuyor. Çünkü G noktası uyarıldığında bir kadın cinsel olarak uyarılmıyor olabilir, ancak bu, kadının cinsel anlamda işlevsiz olduğu anlamına gelmiyor. Seksüellik ve uyarılma oldukça berrak fizyolojik ve psikolojik bağlantılara sahiptir. Fakat biz insanlar benzer anatomilere sahip olsak da fizyolojik olarak tamamen aynı değiliz. Benzer şekilde, birisinin mavi olarak tanımladığı şeyi, siz aynı mavilikte göremeyebilirsiniz. Yani bir kadındaki orgazm, bir başka kadında da aynı değildir. Bu durum özgün bir deneyimdir ve her ne kadar siz ve başka bir insan maviyi gözleriniz aracılığıyla görüyor olsanız da, insan seksüelliğinin ve kadın üreme organları karmaşası, kadınların orgazmı farklı şekillerde yaşayabileceği anlamına geliyor.

Bazı kadınlar, bir partnerin varlığında orgazm deneyimi yaşayamazken, mastürbasyon aracılığıyla kolaylıkla orgazm olabilirler. Bazı kadınlar yalnızca klitoral uyarılma ile orgazm olabilirken, bazıları yalnızca vajinal uyarılma ile orgazm olabilir. Öte yandan ayak uyarılmasıyla orgazm deneyimi yaşayabilen kadınların olduğuna dair araştırmalar da var ve Grafenberg'in makalesinde kulak boşluğuna değdirilen penisle cinsel uyarılma yaşayabilen kadınların da olduğu belirtiliyor (fakat bu araştırmalar henüz tekrarlanmadı).

Öte yandan, G-noktasını bulamadığınızda, bu durum sizin anormal ya da cinsel olarak işlevsiz olduğunuz anlamına gelmez. Benzer şekilde, cinsel birleşme ya da uyarılma sırasında sıvı atımı yaşamıyorsanız bu durum anormal ya da cinsel anlamda işlevsiz olduğunuz anlamına gelmez. Cinsel uyarılma, arzu ve zevk kişiseldir. Yani eğer ki G noktanızı bulamıyorsanız cinsel ihtiyaçlarınızı karşılayabilen başka bir şey bulmaya çalışın.
Kaynak ve İleri Okuma
Etiket

Projelerimizde bize destek olmak ister misiniz?

Dilediğiniz miktarda aylık veya tek seferlik bağış yapabilirsiniz.

Destek Ol

Yorum Yap (0)

Bunlar da İlginizi Çekebilir